2012. október 15., hétfő

Diós-szilvás muffin

Ugyan lassan lecseng a szilva szezonja (viszont jön a dióé), de a hétvégén még csináltam egy finom muffint szilvából.
Az elmúlt hónapban rengeteg sok sütit sütöttem szilvával, mi ugyanis nagyon szeretjük. A biztonság kedvéért még a fagyasztóba is eltettem pár zacskóval, ha éppen pont télvíz idején lesz kedvünk valami szilvásat enni! :)


 Hozzávalók:

  • 15 dkg teljes kiőrlésű liszt
  • 15 dkg barna cukor
  • 15 dkg dióbél
  • 15 dkg apróra vágott szilva
  •  20 dkg sárgarépa
  • 1 tk. sütőpor
  • 1 tk. őrölt fahéj
  • 1,25 dl olaj
  • 2 tojás
  • 1 tasak vaníliás cukor
 

A sütőt 180 fokra (ha légkeverésest 165 fokra) előmelegítjük.
A cukrot, a lisztet, a vaníliás cukrot, a fahéjat és a sütőport  összekeverjük. A répát megtisztítjuk és lereszeljük, a diót finomra aprítjuk (előtte azonban félreteszünk 12 db fél dióbelet, ezek a muffinok tetejére kerülnek), majd mindkettőt összekeverjük az apróra vágott szilvával.
A tojásokat habosra verjük, lassan hozzáadjuk az olajat, ezután beleforgatjuk a répás keveréket, majd gyorsan a lisztes keveréket is.
A tésztát a formákba töltjük (amit előtte vagy kivajazunk, vagy papír sütőformákat helyezünk bele) és ráhelyezzük a félretett diókat. A sütőben kb. 25 percig sütjük.
Fontos, hogy sütés után még hagyjuk kb. 5 percig pihenni a muffinokat a formában, majd kivesszük és hagyjuk kihűlni.
A szilvát helyettesíthetjük mazsolával is!

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése