Az elmúlt hónapban rengeteg sok sütit sütöttem szilvával, mi ugyanis nagyon szeretjük. A biztonság kedvéért még a fagyasztóba is eltettem pár zacskóval, ha éppen pont télvíz idején lesz kedvünk valami szilvásat enni! :)
Hozzávalók:
- 15 dkg teljes kiőrlésű liszt
- 15 dkg barna cukor
- 15 dkg dióbél
- 15 dkg apróra vágott szilva
- 20 dkg sárgarépa
- 1 tk. sütőpor
- 1 tk. őrölt fahéj
- 1,25 dl olaj
- 2 tojás
- 1 tasak vaníliás cukor
A sütőt 180 fokra (ha légkeverésest 165 fokra) előmelegítjük.
A cukrot, a lisztet, a vaníliás cukrot, a fahéjat és a sütőport összekeverjük. A répát megtisztítjuk és lereszeljük, a diót finomra aprítjuk (előtte azonban félreteszünk 12 db fél dióbelet, ezek a muffinok tetejére kerülnek), majd mindkettőt összekeverjük az apróra vágott szilvával.
A tojásokat habosra verjük, lassan hozzáadjuk az olajat, ezután beleforgatjuk a répás keveréket, majd gyorsan a lisztes keveréket is.
A tésztát a formákba töltjük (amit előtte vagy kivajazunk, vagy papír sütőformákat helyezünk bele) és ráhelyezzük a félretett diókat. A sütőben kb. 25 percig sütjük.
Fontos, hogy sütés után még hagyjuk kb. 5 percig pihenni a muffinokat a formában, majd kivesszük és hagyjuk kihűlni.
A szilvát helyettesíthetjük mazsolával is!
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése